Pro aktivní děti

Každý rodič vám potvrdí, že není nic lepšího, než když se dítě venku pořádně vyběhá a vybije tak svou energii. Rodiče si venku odpočinou a děti večer půjdou téměř dobrovolně spát. Míst, kde se děti mohou vydovádět je v dnešní době už spousta. Dávno pryč jsou doby, kdy děti běhaly samy téměř po celém městě. Dnes mají vyhrazené prostory, svá dětská hřiště, v každém městě, ale i na vesnici.

houpačky

Dětská hřiště jsou většinou oplocená a není to proto, aby z hřiště někdo něco neukradl, ale aby dítě nemohlo lehce v nestřeženém okamžiku z hřiště vyběhnout. Ale i tak se nikdy nestaví dětské hřiště poblíž frekventovaných cest. Oplocení ale zdaleka není jediný bezpečnostní prvek. Upravený trávník, někdy i polystyrénové podložky, aby případné dopady z prolézaček tolik nebolely. I samotné prolézačky musí být co možná nejbezpečnější.

Na dětském hřiště nesmí chybět houpačky. Nenajdete jen jediný druh houpačky. Na dětském hřišti si totiž chtějí hrát jak děti, které se právě naučily chodit, tak i ty, které už chodí na základné školu. Pro ty nejmenší jsou tu houpačky, které mají plastovou sedačku a děti se do nich zasunou a nemohou z nich vypadnout. Pro ty největší děti jsou tu houpačky, které mají jen plastovou sedačku, jako prkýnko. Na dětském hřišti nenajdeme zahradní houpačku kovová, tu si můžete pořídit na vlastní zahradu a houpat se na ní může celá rodina.

houpačky

Houpání děti odmalička uklidňuje, pokud se týká náručí jeho rodičů, ale houpání na houpačce může být i pěkný adrenalin a miluje ho každé dítě i dospěláci, i když ti to málokdy přiznají. Dětské hřiště nabízí řadu aktivit pro děti různého věku, ale stejně tak prospějete dítěti, když ho vezmete do přírody, do lesa a budete si hledat aktivity sami. Nasbírat si šišky, házet s nimi na cíl nebo si je odnést domů a na podzim si z nich udělat vánoční dekorace