Co oči nevidí…

Odedávna tradovaná moudrost, že co oči nevidí, to srdce neželí, může být nejednou pravdivá. Ale co se týká bazénů, nebývá tomu tak. Protože třeba takový písek do bazénové filtrace Eshop Techneco, který je u bazénů používán, je kvůli svému vložení do útrob zmíněné filtrace po většinu času prakticky neviditelný, ovšem když tento chybí nebo není dokonalý, zbydou majiteli bazénu nejednou oči pro pláč, má věru čeho želet.děvče pod vodou.jpg
Protože i na takovém naprosto banálním písku ve filtraci záleží mnohé. Konkrétně to, bude-li se tu možno koupat v čisté vodě, nebo ne.
Je to totiž právě filtrace, která se významnou měrou podílí na nezbytných úpravách vody, jež jediné zaručují, že tato bude dokonalá. Jistě, existují i bazénové vysavače, síťka k vybírání nečistot, bazénová chemie nebo plachty, https://www.firmy.cz/Velkoobchod-a-vyroba/Vyrobci-textilu-odevu-a-obuvi/Vyrobci-plachet/kraj-stredocesky/kolin/3751-stary-kolin jejichž natažením přes celou hladinu se brání spadu v pronikání do vody, ale bez funkční filtrace by nebyla ani všechna ostatní zařízení dohromady dostačující.
Filtrace je zapotřebí k tomu, aby se skrz ni ve vhodně dlouhých intervalech hnala voda z bazénu a zde se zachycovaly nečistoty, jež se v ní vyskytují. A to právě na onom písku. Který nesmí být ledajaký, má-li být dosaženo maximálního úspěchu.
Jestliže má filtrace správně fungovat, musí v ní být použit bez výjimky takový písek, jaký je doporučován výrobcem. Tento (písek, nikoliv výrobce) musí mít zrna odpovídající velikosti, a tato navíc musí oplývat ostrými hranami, na nichž se právě špína zachycuje.průzračná voda.jpg
A protože není nic na světě věčné, je třeba nezapomínat ani na to, co všechno obnáší právě toto téma. Ono totiž nestačí ani sehnat ideální písek a do filtrace ho nasypat. To by totiž bylo jenom krátkodobé řešení. Takový písek se musí rovněž pravidelně měnit, když se jeho zrnka ohladí, musí se čas od času propláchnout, aby z něj zmizelo vše, co zachytil. A jen pak bude tento prospěšný tak, jak tomu má být.